MOLDEX je tečni biocidni preparat sa raspršivačem i veoma efikasno i brzo uklanja buđ, plesan, alge i gljivice sa efektom dezinfekcije. Neutrališe alergene iz buđi.

Dovoljno je da se ugrožena mesta naprskaju sa razdaljine od 5 do 15cm i buđ – sa zidova, štokova prozora i vrata, drveta, plastike, kuhinjskih elemenata, delova oko lavaboa, kada, fugni itd. – će jednostavno nestati već nakon dvadesetak minuta.

Prilikom upotrebe jedino što treba da za izvesno vreme obezbedite je dobro provetravanje tretiranog prostora.

Ukoliko je tretirana površina jako zagađena samo ponovite postupak dok ne bude potpuno očišćen. Inače, MOLDEX je pogodan za zidove, malter, kamen, mermer, granit, površine od drveta, keramike, stakla, emajla, plastike, kao i laminat, akril, silikon, vinil, teflon, čelik i hrom. Nije pogodan za aluminijum, bakar, mesing, bronzu, obojene ili lakirane drvene površine.

Tretirane površine MOLDEX istovremeno dezinfikuje, čisti i uklanja bakterije.

Nipošto nemojte da pokušavate da uklonite buđ brisanjem ili pranjem površine gde se nalazi! Potrebno je samo da naprskate to mesto.

SAVETI:

  • Držite prozor i vrata kupatila što češće otvorene i koristite ventilaciju prilikom kupanja i tuširanja. Zavese za kadu je dobro zameniti staklenim vratima jer ona unose dodatnu svetlost u kupatilo usled refleksije.
  • Da biste smanjili verovatnoću razvoja kondenzacije u naseljenim objektima, zatvorena relativna vlažnost vazduha treba da se održava na nivou između 30 i 60%. Po potrebi koristite klimatizaciju i apsorbere vlage.
  • U slučaju upada vode, čisti i suvi građevinski materijali i nameštaj postaju vlažni, a u roku od 48 časova se razvija buđ. Sa tvrdih površina budj može da se ukloni MOLDEX-om.
  • Kondenzacija može da se pojavi na prozorima u zimskim danima, ili na hladnoj cevi za vodu ili klimatizacionom kanalu u toploj, vlažnoj klimi. Ukoliko se ostavi nekontrolisana, ova kondenzacija može da akumulira i stvori idealne uslove za rast buđi. MOLDEX rešava problem ukoliko do toga dođe.